Diensten

Wat doet Ak Klimaat?


AK Klimaat is een dienst verlenend bedrijf t.b.v. koel & en klimaattechnische apparatuur

- Zal ik mijn installatie vervangen of repareren?

- Hoe kan ik mijn pand verduurzamen?

- Welke oplossing is zowel technisch als financieel het beste?

- Klopt een ontvangen offerte wel?

- Wat is de beste oplossing voor mijn specifieke situatie?

Soms kunnen er heel veel vragen zijn. Daarom heeft u behoefte aan een onafhankelijk advies of een second-opinion. Omdat wij al meer dan 25 jaar ervaring hebben, kunnen wij u uitstekend adviseren op het gebied van klimaattechniek en bedrijfskoeling.

Airconditioning


Gezien de huidige klimaatveranderingen is airconditioning bijna niet meer weg te denken. Door gebruik te maken van airconditioning/warmtepompen is elke ruimte op een aangename temperatuur te brengen. AK KLIMAAT biedt een groot scala aan airconditioningsapparatuur. Deze apparatuur blinkt uit in comfort, capaciteit, bedieningsgemak en kwaliteit. De apparatuur valt in bijna alle gevallen in de zuinigste energieklasse. Daarnaast hebben diverse airconditioners ook geavanceerde filtertechniek hierdoor wordt de lucht naast gekoeld ook meteen verschoond, wat beter is voor uw gezondheid. Deze filtertechniek is effectief tegen: huisstofmijt, graspollen, huidschilfers, honden- en kattenharen, virussen, bacteriën, schimmels, teer, nicotine, rooklucht, wc-geur, etenslucht en huisdiergeuren.

Koeltechniek


Het creëren van een specifiek bewaarklimaat is een specialistische klus, waar wij de kennis en kunde voor in huis hebben. Nieuwbouw, renovatie, reparatie en uitbreiding van uw koelapparatuur, en/of vriesapparatuur kunnen wij verzorgen.

Warmtepomp techniek


Een warmtepomp is een systeem waarmee u zeer energiezuinig zonder lokale verbranding van fossiele brandstoffen kunt verwarmen en eventueel koelen. Tijdens het verwarmen absorbeert het koudemiddel van het toestel de warmte van uit de buitenlucht en brengt dit naar binnen. Deze warmte kan gebruikt worden om lucht maar ook water te verwarmen. Hierdoor kunnen deze systemen toegepast worden voor klimaatbeheersing maar ook voor de bereiding van uw tapwater. Daarnaast zijn op warmtepomp systemen aantrekkelijke subsidieregelingen mogelijk. Er zijn twee veelvoorkomende typen warmtepompen. Warmtepompen waarbij de energie wordt opgeslagen middels een bron in de de grond (watergevoerd) en systemen waarbij warmte uit de buitenlucht (luchtgevoerd) gehaald wordt. Beide typen zijn, vergeleken met andere verwarmingssystemen, zeer energievriendelijk. Dit omdat deze systemen niet gebaseerd zijn op het verbranden van brandstof, maar op het verplaatsen (pompen) van warmte. Hierdoor zijn warmtepompen tot wel vijf keer energievriendelijker dan andere verwarmingstoestellen en is de CO2 uitstoot veel lager!Wij leveren en onderhouden beide typen installaties.

Onderhoud


Kosten- en energiebesparing hangen samen met de kwaliteit van uw installatie, maar bovenal met de kwaliteit van de service en het onderhoud dat u er eraan laat plegen. Met AK KLIMAAT bent u gegarandeerd van snelle, perfecte service en zodoende verzekerd van een maximaal rendement uit uw investering.

Een systeem voor klimaatbeheersing of een koelmachine of warmtepomp aanschaffen is één. Maar dan wilt u wel volop en probleemloos kunnen blijven genieten van uw aankoop. Niets vervelender dan een airco die er op een zomerse dag mee ophoudt of een koelmachine of warmtepomp die dienst weigert. Klimaatspecialist AK KLIMAAT beidt u service en onderhoud. Ook als uw apparatuur niet door AK KLIMAAT is geleverd.

Wat zijn uw voordelen?

  • Besparing op energielasten doordat de apparatuur optimaal blijft functioneren
  • Goed onderhouden apparatuur is minder belastend voor het milieu
  • De fabrieksgarantie blijft gehandhaafd
  • Goed onderhouden apparatuur is duurzamer

Particulieren airconditioning


airco

Airconditioning

buiteninstallatie geheel op kleur gespoten
airco 2

Airconditioning

Mooie slaapkamer voorzien van airconditioning
airco 3

Airconditioning

Maatwerk door de leidingen in een zinken regenpijp weg te werken

Business 2 Business


IMG_3253

Koelmachines

Hoewel er steeds meer koelmachines worden vervangen door warmtepompen heeft AK KLIMAAT nog diverse koelmachines in beheer voor het preventiefe onderhoud
IMG_0441

Warmtepompen

Warmtepompen zijn niet meer weg te denken tegenwoordig en deze worden dan ook veelvuldig geinstalleerd zoals hier bij een AH in Den Haag
IMG_5142

Airconditioning zakelijke markt

Diverse projecten voorzien van airconditioning voor diverse installateurs en / of eindgebruikers.